Uncategorized
Comments 3

01 agost: Brindant per la Firagost!

I si l’ampolla de vi o cava en qüestió és provinent de les terres de l’Alt Camp, molt millor. No només s’ha de tenir preferència pels Priorat o pels del Penedès, o demanar tan sols aquells Lambrusco forasters que s’estan imposant als restaurants de la nostra terra. Aquesta reflexió, si més no, coincideix amb l’onzena edició de la Setmana de Promoció dels Vins i Caves de l’Alt Camp, una bona oportunitat per iniciar-se en el món vinícola, en concret de la DO Tarragona, amb el teló de fons de la Firagost, cita obligada. Indispensable passejar-se sota l’ombra dels tendals als carrers de Valls dimarts i dimecres vinent, 5 i 6 d’agost.

Com a acte central d’aquesta Setmana dedicada als cellers d’una de les comarques més capdavanteres del Camp de Tarragona, hi destaca el showroom a l’Hotel Class de Valls. Concretament, aquesta mostra de vins i caves de l’Alt Camp, oberta a tot el públic -vallencs i no vallencs, comarcans i no comarcans, amants del vi i desconeixedors d’aquest producte- tindrà lloc aquest dilluns 4 d’agost, de 18.30h a les 20.00h, i s’hi podran fer degustacions i intercanviar opinions d’uns vins i caves que no tenen res a envejar els de qualsevol altra denominació d’origen. Fins a deu embotelladors hi participen. He cregut convenient fer-ne ressò en aquest bloc perquè és un acte gratuït i que, de pas, trobo que pot ser una bona excusa per a coneguem un xic més l’Alt Camp, terra de matissos.

I què fa algú de 21 anys parlant sobre cellers, vins, caves i tot plegat? Tot i que són productes que, d’entrada, tenen una imatge clàssica, cada vegada més intenten sorprendre qui els tasta. I és clar, amb el pas dels anys, i a mesura que et vas fent gran, s’aprèn a apreciar els bons productes de la terra, que moltes vegades ens passen desapercebuts i no hi apostem prou.

A més, que cada Firagost ha de ser una oportunitat per a descobrir i redescobrir Valls i comarca!

*foto del flickr d’Emazab

This entry was posted in: Uncategorized

by

1987, Valls (l'Alt Camp). Ara per ara a Barcelona. Potser va ser l'olor del quiosc la que em va estovar les neurones, quan cada diumenge es repetia el ritual d'anar a comprar el diari, i un dia ja bastant llunyà vaig començar a estar segura que, d'alguna manera, la comunicació i les paraules encertades poden canviar el món. El cas és que, més tard o més d'hora, em va agafar la dèria de ser periodista. Tinc 27 anys, sóc llicenciada en Periodisme i màster d'Estudis Avançats en Comunicació per la Universitat Pompeu Fabra. Tinc aquest bloc en algun servidor perdut de vés a saber on.

3 Comments

  1. Doncs per mi el vi no és una beguda gaire habitual… potser alguna copa de ví negre acompanyant el dinar, però poca cosa. La proposta és interessant. S’han de potenciar les DO de la terra, que sembla mentida que siguem els últims a gaudir dels nostres vins.

    M'agrada

  2. El cava rosat li dona tantes, però tantes voltes al lambrusco…!!!De vins, el que més m’agrada és el del pagès que li ven al meu pare 😛

    M'agrada

  3. Jo sóc més de cervesa, he anat descobrint que n’hi ha de molts tipus i ara que ja comencem a comercialitzar-ne de les que van fermentant encara dins l’ampolla, la cosa es mostra encara més interessant.

    M'agrada

Ja que estàs aquí, deixa'm un comentari! :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s